27 augusti 2017
16:00

Leksands IF FK

Referat: Bullermyrens IK - Leksands IF FK

Augusti går mot sitt slut och vi möter Leksand för sista gången i serien i år. Hemmamatchen i våras slutade med en klar förlust efter en blek insats av oss, men i matchen för ett par veckor sedan uppe i Leksand var vi det bättre laget och borde ha fått med oss minst en poäng, men fick snopet åka hem efter förlust med uddamålet.

Matchen var spelmässigt jämn i den första halvleken och vi rullade stundtals boll på ett bra sätt utan att skapa några heta målchanser. Det farligaste vi hade var ett par hörnor som nickades strax över ribban och bakåt såg vi stabila ut. Inga mål i den första halvleken och vi betonade tålamodet i spelet och att det första målet skulle komma att bli viktigt.

Tyvärr dröjde det bara knappa 5 minuter in i den andra halvleken innan Leksand kunde göra 0-1. På grund av dålig kommunikation tappade vi markeringen mitt utanför vårt eget straffområde på deras offensiva mittfältare som kunde placera in bollen förbi Non i målet.

Bara fem minuter senare fick vi en frispark på högerkanten på offensiv planhalva. När den slogs in mot straffområdet blåste domaren och pekade på straffpunkten för en fasthållning som vi inte såg från vår sida av planen. Lukas slog straffen säkert i mål och det var kvitterat. Helt rättvist i det läget då det inte var något lag som hade varit bättre än det andra.

Några minuter efter kvitteringen fick en Leksandsspelare sitt andra gula kort och därmed var vi helt plötsligt 11 mot 10 spelare. Märkligt nog gjorde det att Leksand tog över spelet under period på 15-20 minuter och var det bättre laget innan vi åter tog över initiativet de sista 10 minuterna. Matchens bästa chans till ett segermål fick vi med bara sekunder kvar när Mahdi på ett inspel från högerkanten drog till direkt från 25 meter och bollen letade sig i en båge bort från målvakten som slängde sig förgäves trodde vi. Men bollen tog i hans högra stolpe och när Anwar kom springande för att slå in returen i öppet mål sprattlade målvakten till och lyckades vifta undan bollen precis nog mycket för att chansen skulle försvinna. Domaren blåste sedan av matchen och den slutade ändå tämligen rättvist 1-1 även om det var väldigt nära att vi fått med oss 3 poäng denna gång.

Sammanfattningsvis en jämn match där det skapades ganska få heta målchanser mellan två lag som känner varandra väl. Sett över 3 matcher mot Leksand borde vi ha fått med oss mer än den enda poäng som nu blir vårt facit. Av de 3 matcherna har vi varit bättre i varsin och i den här matchen var det helt jämnt så 3 eller 4 poäng på 3 matcher borde ha varit mer rimligt. Men, gör vi inte fler mål än ett per match är det svårt att vinna tyvärr.